POEF, INEENS AL HET HAAR VAN JE FOEF!

Er is een reden waarom waxen zo populair is tegenwoordig. Dat komt omdat het super glad resultaat geeft mits.. je regelmating komt waxen natuurlijk. Maar hier later meer over.

We halen de haar volledig uit het haarzakje en daarbij worden ook de dode huidcellen verwijderen. Een win, win zo te zeggen! Het eind resultaat? Een zacht huidje én haren die tot wel 2 weken onzichtbaar blijven. Daarna duurt het nog een paar weken voordat de haren volledig zijn terug gegroeid, klaar om weer gewaxed te worden. Daarnaast komen de haren minder terug dan dat je gewend bent. Kun je je nog herinneren hoe het was voor het scheren? Deze zachte haren zullen weer tevoorschijn komen.

 


Doordat wij een mix van strip wax en harde wax gebruiken, behoren blauwe plekken en een beurs gevoel tot het verleden. Voornamelijke door de harde wax. Deze hecht zich alleen aan de haartjes en laat de huid verder met rust.

Even terug naar waarom het zo belangrijk is om regelmatig te waxen. Hier komt een klein biologie lesje, zit je er klaar voor?

Het is goed om te weten dat je haren in drie verschillende fases groeien. Elk haarzakje (dat waar de haar uit groeit) beweegt zich onafhankelijk van de rest en doet graag zijn eigen ding. Waar sommige haarzakjes bezig zijn nieuw haar te produceren (de anagene fase), zijn anderen aan het uitrusten (telogene fase) en heb je er een paar die in de overgang zitten (catagene fase).


Waar het op neerkomt is dat wanneer je voor het eerst komt waxen, nog niet alle haren in dezelfde fase groeien. Sommige haren zullen te kort zijn of nog onder de huid liggen. Bij de tweede keer waxen hebben we ze bijna allemaal tegelijk te pakken. Na de derde keer vraag je je af waarom je ooit hebt geschoren. ;)

Nu hoor ik je denken.. hoe zit dat met die ‘pijn’?! Nou, eigenlijk is het allemaal zo erg nog niet. De eerste keer kan wat pijnlijk zijn, omdat de haren dan nog erg stug zijn. Daarna is het goed te doen en ben je klaar voor je er erg in hebt. Nog steeds niet overtuigd? We gebruiken ademhalingstechnieken die de pijn helpen verlichten en we zijn er inmiddels in getraind om jou goed af te leiden. We beloven dat het goed komt!

VEELGESTELDE VRAGEN