WAXEN

Hoe lang moet ik wachten voordat ik kan komen waxen?

Waxen gaat het beste wanneer de haren tussen de 5-10mm lang zijn. Kom je voor de eerste keer? Na het scheren raden we aan 2 weken te wachten, dan zijn de meeste haren lang genoeg.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een waxbehandeling?
Het belangrijkste is dat je goed scrubt, één dag van te voren. Dan gaan al je haartjes omhoog staan. Doe geen bodylotion op doen vlak voor de behandeling,  omdat met een vettige huid de wax minder goed pakt.

Wat voor wax gebruiken jullie?

We gebruiken een mix van strip- en harde wax van Better Waxing Technology. Voor alle huidtypes geschikt, ook de gevoelige huid.

Hoe vaak moet ik waxen en hoe lang blijven de haren weg?

Na de derde keer waxen groeien alle haren regelmatig. De haren blijven tot wel 2 weken onzichtbaar. Er zit gemiddeld 4/5 weken tussen de waxbehandelingen.

Wordt de haargroei door waxen minder?
Waxen heeft geen invloed op de groei van bestaand haar, maar de haarwortels worden door veelvuldig harsen wel beschadigd waardoor enkele haren niet meer terug komen. Wanneer je stopt met waxen en overgaat op scheren zou je dit effect teniet doen. Waxen is geen definitieve vorm van ontharen.

Komen de haren zachter terug?
Een direct voordeel van waxen is dat de haren met een relatief dunne haarpunt terug groeien. Hierdoor lijkt de hoeveelheid haar optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscrème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de welbekende “stoppels”).

Welke soorten bikiniwaxbehandelingen bieden jullie aan?
1) Bikinilijn: Dit is alles wat buiten je bikinibroekje valt in de liezen. De bilnaad wordt hierbij niet meegenomen.
2) G-string: Dit is de bikinilijn meer meegenomen naar binnen én de bilnaad.
3) Full brazilian: Hier wordt alles verwijderd, schaamlippen, bovenkant (venusheuvel), liezen en bilnaad. Je kunt er voor kiezen aan de bovenkant een driehoekje, streepje of ander figuur te laten staan.

WANNEER WEL/NIET WAXEN

Mag ik waxen als ik zwanger ben?

Ja, het is niet schadelijk voor het kindje. Het kan wel wat gevoeliger zijn.

Ik ben ongesteld geworden, wat nu?

Het kan uiteraard wat gevoeliger zijn, al is dit heel erg persoons gebonden. Zolang je een tampon draagt hebben wij er iniedergeval geen last van. 

Wat kan ik na de behandeling wel en niet doen?
 - We raden af direct te gaan sporten ivm wrijving en zweet
 - Geen heet bad of te hete douche
 - Geen sauna
 - Geen zonnebank (Kan pigmentvlekken veroorzaken)
- Vermijd zonnebaden (zelfde reden als de zonnebank, maar iets minder schadelijk. Zorg dat je je insmeert met factor 50)
 - Vermijd zwemmen (Lukt dat niet? Dan de huid goed schoonmaken)
 - Vermijd het gebruik van deodorant tot 24 uur na de behandeling.

Allergisch voor colofonium (bruinepleister-allergie)?

Dan kun je helaas niet bij ons komen waxen, dit zit namelijk in onze wax verwerkt. Colofonium is een plantaardige stof die wordt gewonnen uit het hars van naaldbomen van de Pinus-bomenfamilie. Deze stof zit naast wax in veel producten, zoals pleisters, fotopapier, kauwgom, inkt en in sparren/dennenbomen.

Ik heb last van een geïrriteerde huid

Als je huid geïrriteerd, rood, of beschadigd is, dan kun je beter je wax behandeling uitstellen.

Medicatie

Wanneer je medicatie gebruikt om de huid te verdunnen (dit is vaak acne medicatie) vraag dan eerst advies aan je huisarts/dokter.

INGEGROEIDE HAREN

Wat zijn ingegroeide haren?

Met het waxen halen we de haar volledig onder de huid vandaan. Het kan gebeuren dat de haren tijdens het terug groeien, achter de huid blijven steken. De talgproductie of -klier wordt dan geblokkeerd, waardoor je lichaam er een ontstekingsreactie op kan geven, met dat (pijnlijke) rode bultje als gevolg.

Wat doe ik tegen ingegroeide haren?

Door de huid goed schoon te houden doormiddel van scrubben, geven we de haren meer kans om door de huid heen te prikken. Ook kun je dagelijks antibacteriële en ontstekingsremmende olie gebruiken zoals; Kokos olie, essentiële olie (bv tea tree of lavendel) of koop een olie in de salon. Vraag ons gerust om advies!

Hoe vaak moet ik scrubben?

2 á 3 keer in de week is voldoende. Je huidcellen vervangen zich gemiddeld om de 3 dagen. Elke dag scrubben is dus niet nodig en kan er zelfs voor zorgen dat je de huid stuk scrubt.

Kan ik ingegroeide haartjes los scrubben?

Nee! Dit is een veel gemaakte fout helaas. Wanneer je dit doet, dus te hard scrubt, dan maak je daarmee ook de huid stuk. Hier komen dan kleine korstjes op waar de haren helemaal niet meer doorheen kunnen prikken. Met meer ingegroeide haren als gevolg. Voorkomen is beter dan genezen!

Wat voor scrub kan ik gebruiken?

Voor het gelaat, de intieme zone en onder de oksels gebruik je altijd een milde scrub. De huid is hier dunner. Voor de rest van het lichaam kun je een wat stevigere scrub gebruiken. Wij bieden verschillende scrubs aan, vraag meer informatie in de salon.

WENKBRAUWEN/WIMPERS

Hoe shapen jullie de wenkbrauwen?

Voorafgaande de behandeling bespreken we eerst het plan en kun je vertellen wat jouw voorkeur heeft. Na het reinigen van de huid halen we het grootste gedeelte van de haren weg met wax. Dit is een speciale wax die gemaakt is voor het gezicht en weinig tot geen irritatie veroorzaakt. Vervolgens doen we het precisie werk met de pincet en trimmen we de haren. Als finishing touch gebruiken we een huisgemaakte olie om de huid te verzorgen en te kalmeren. De haren worden netjes omhoog geborsteld met een wenkbrauw gel. Et voila!

Hoe vaak moet ik mijn wenkbrauwen/wimpers laten verven?

Heb je hele lichte wenkbrauwen? Dan raden we aan deze zeker om de 3 weken te doen. Zo voorkom je dat het elke keer een 'drastische' transformatie is en je omgeving niet opmerkt dat het niet je natuurlijke wenkbrauw kleur is. Diegenen met donkere haren kunnen vaak wat langer wachten.

Hoe lang blijft de 'normale' verf zitten?
De verf blijft gemiddeld 5 weken op de haartjes zitten. Soms kleurt de huid ook wat mee, dit is na een dag of 2 weg.

Hoe lang blijft de henna zitten?
De verf kleurt gemiddeld 1 tot 2 weken de huid en blijft zo'n 5 weken in de haartjes zitten.

Waarom geen 'normale' verf als ik net henna heb gedaan?

Van normaal naar henna is geen probleem, maar andersom kan er een chemische reactie optreden. Dit kan voor verkleuring zorgen. Zorg dus dat de henna bijna volledig is uitgegroeid wanneer je overstapt naar normale verf.

Welke verf gebruiken jullie voor de wimpers?

Wij gebruiken nooit henna op de wimpers, maar altijd een speciale wimperverf. Je kunt kiezen tussen zwart of bruin.

WIMPERLIFT

Voor wie is de Elleebana-wimperlift?

Voor alle vrouwen die graag mooie gelifte wimpers willen. Het is een geweldig alternatief wanneer je geen extensions wilt of kunt dragen. Een wimper lift is minder geschikt als je hele korte wimpers hebt, het resultaat valt dan vaak tegen.

Hoelang heb ik plezier van mijn Elleebana wimperlift?

Gemiddeld blijft het resultaat 6 weken zichtbaar. Dit is afhankelijk van je groeicyclus. Heb je een langzame groeicyclus, dan kan het resultaat tot wel 8 weken zichtbaar blijven.

Is een Elleebana Lashlift schadelijk voor mijn wimpers?

Nee, wij zijn Elleebana-gecertificeerd! Om met het merk te mogen werken worden trainingen verplicht gesteld. De behandeling wordt dan ook alleen uitgevoerd door getrainde professionals die weten wat ze doen. Daarnaast is er lanoline toegevoegd aan de producten, wat gevoede en gezonde wimpers garandeert.

Mijn wimpers zijn beschadigd door de wimperskruller of door wimperextensions.  Kan ik toch een wimperlift behandeling ondergaan?

Een Elleebana-wimperlift kan alleen wanneer je gezonde wimpers hebt. Ons advies is om eerst dagelijks de wimpers te verzorgen met Castorolie (Wonderolie), totdat de wimpers weer gezond zijn.

Na hoeveel weken mag ik een nieuwe wimperlift?

Als de vorige lift 80% is uitgegroeid. Gemiddeld houden we 6 weken aan, afhankelijk van je groeicyclus. Is het na 5 weken uitgegroeid, dan kun je gerust een nieuwe wimperlift laten doen.

Ik kan niet tegen wimperextensions. Kan ik wel een wimperlift behandeling krijgen?

Dat is mogelijk. Overigens is het niet uitgesloten dat er een ander bestandsdeel is waarvoor je ook gevoelig zou kunnen zijn.

Mag ik gelijk na de behandeling makeup dragen?

Wij adviseren de eerste 24 uur geen mascara te dragen. Dat kan een chemische reactie uitlokken die resulteert in een uitgezakte lashlift. 

Mag ik gelijk na de behandeling sporten of douchen?

Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers droog te blijven. Ook adviseren we je om 48 uur geen gebruik te maken van de zonnebank of sauna.

MANNELIJKE BEHANDELINGEN

Doen jullie ook 'boyzilians'/intieme zone waxen?

Nee. Wij voeren geen intieme waxbehandelingen uit bij mannen.

Kunnen jullie mijn baard waxen?

Nee. Dit laten wij graag over aan de kapper.

Doen jullie ook wenkbrauwen shapen voor mannen?

Jazeker! We kunnen de wenkbrauwen heel natuurlijk voor je bijwerken zonder 'gemaakt' effect.

Moet ik eerst trimmen?

Een haarlengte tussen de 5-10mm is de perfecte lengte. Wanneer de haren langer dan 1 cm zijn kunnen ze afbreken en doet het bovendien meer pijn. Ga je met de trimmer aan de slag, zorg dan dat je de stand op 1 cm zet. Je wilt ze namelijk niet per ongeluk te kort maken!